Atklājumi.lv

e-žurnāls par zinātni, cilvēku un rītdienas tehnoloģijām

Philips Brilliance 272B – laba izvēle daudzpusīgām vajadzībām

Philips Brilliance 272B monitoru ražotājs pozicionē kā vidējas klases universāli – paneli, kas izmantojams gan dažādām ikdienas profesionālajām vajadzībām, gan kādu spēļu uzspēlēšanai atpūtas brīžos.

Monitoru izmēģinot, tam var lielā mērā piekrist. QHD 2560x1440 pikseļu 27” IPS displejs ir gana liels, lai ar to varētu ērti strādāt viena atvērta loga režīmā, piemēram, ar Photoshop, Illustrator vai InDesign, nemaz nerunājot par parastajām biroja programmām teksta apstrādei, datu ievadīšanai utml. Panelis patiešām ir ļoti gaišs, ar asu attēlu, kas labi redzams visai platā skata leņķī. Jāatzīst gan, ka darbam vienlaicīgi vairākos atvērtos programmu logos monitors tomēr ir par mazu. Šajā gadījumā labi varētu noderēt Brilliance 272B iebūvētā iespēja ar displeja porta izeju savienot sinhronā ķēdē vairākus atsevišķus monitorus. Tomēr, ja ir doma savienot tikai divus paneļus, tad daudz prātīgāk apsvērt viena lielāka platekrāna paneļa iegādi.

Runājot par izskatu var teikt, ka monitorā pārliecinoši dominē panelis – šaurās, melnās apmales ir neuzkrītošas, vājākā telpas apgaismojumā praktiski nemanāmas, bet vertikāli pārbīdāmā kāja ir dizainiski glīta un pats galvenais stabīla, droša, ērti piemērojama jebkura auguma lietotāja vajadzībām.

Monitora vadība daudz neatšķiras no citiem Philips modeļiem. Var izvēlēties lietot vai nu noklusētos “Smart Image” izvēlnē pieejamos skata režīmus (Office, Photo, Game, Movie, Economy, Low blue mode) vai arī pašam manuāli iestatīt krāsu temperatūru, gaišumu, kontrastu un asumu. Labs risinājums ir ietvara apakšdaļā iebūvētās vecās, labās mehāniskās pogas, kuras lietošanā daudz ērtākas nekā skārienjūtīgie sensori.

Kā mūsuprāt vērtīgi tehnoloģiskie jaunievedumi, kas palīdz mazināt enerģijas patēriņu un paildzina monitora mūžu, minami Brilliance 272B iebūvētie sensori (PowerSensor un LightSensor), kas pirmā gadījumā nosaka lietotāja klātbūtni pie ekrāna un, lietotājam atstājot darba vietu, automātiski samazina ekrāna spilgtumu, bet otrajā to piemēro telpas apgaismojuma intensitātei.

Zemās zilās gaismas režīms un “Flicker-free” tehnoloģija nu jau būtu uzskatāma par jaunākās paaudzes monitoru standarta aprīkojumu, kura īpašai izcelšanai nebūtu lielas nozīmes.

Visbeidzot jāatzīmē monitora augšdaļā iebūvētā tīmekļa kamera, kas, viegli uzspiežot, videosarunas laikā mehāniski izbīdāma darba režīmā, bet pārējā laikā atrodas apslēpta displeja korpusā, tādējādi izslēdzot bažas, ka kāds kibernoziedznieks varētu slepus tai pieslēgties un, lietotājam nezinot, to filmēt.

Monitora cena Latvijā šobrīd ir ap 380 eiro. Tas noteikti nav lētā gala displejs, taču pircējs var būt pārliecināts, ka iegādājas kvalitatīvu un pamatīgu iekārtu, kas, sniedzot virkni ērtību, uzticami kalpos vairākus gadus.