Atklājumi.lv

e-žurnāls par zinātni, cilvēku un rītdienas tehnoloģijām

Latvijas pārstāvji piedalās pasaulē prestižākajās programmēšanas sacensībās ACM ICPC

No 20. līdz 25. maijam SIA “whiteCryption” darbinieki Andrejs Kuzņecovs, Pēteris Pakalns un Aleksejs Zajakins, pārstāvot Latvijas Universitātes (LU) Datorikas fakultātes studentu programmēšanas komandu, piedalīsies pasaulē senāko un prestižāko programmēšanas sacensību ACM ICPC (ACM International Programming Contest) finālā, kas norisināsies Amerikas Savienoto Valstu Dienviddakotas štatā.

Lai nokļūtu līdz finālam, komanda ir piedalījusies vairākās sacensību kārtās. Reģionālo sacensību rezultātā, kurās piedalījās 46 381 dalībnieki no 2 948 universitātēm, pārstāvot 103 valstis, Latvijas komanda izcīnīja vietu starp 133 spēcīgākajām pasaules studentu komandām, kas iekļuva sacensību finālā.

“Tas, ka LU šajās programmēšanas sacensībās pārstāv studenti, kuri strādā vienā uzņēmumā, ir likumsakarīgi. Uzņēmuma „whiteCryption” komanda ir unikāla, daudzi uzņēmuma darbinieki ir starptautisko olimpiāžu matemātikā vai informātikā laureāti, kuri turpina aktīvi iesaistīties jauno talantu atbalstīšanā un attīstīšanā.

Arī šoreiz aktīvi iesaistījāmies un sniedzām atbalstu mūsu darbiniekiem, lai palīdzētu komandai sagatavoties veiksmīgam startam. Papildus elastīgajam darba laikam un apmaksātām brīvām darba dienām, nodrošinājām nepieciešamo vidi treniņiem, ļaujot trenēties un gatavoties sacensībām arī darba laikā. Turam īkšķus un ticam, ka komandai izdosies gūt panākumus un Latvijas vārds atkal izskanēs pasaulē!” optimismu pauž uzņēmuma attīstības vadītājs Rūdolfs Kreicbergs.

ACM (Association for Computing Machinery) ir pasaules lielākā izglītības un zinātnes kopiena datorikā, kas vieno mācībspēkus, pētniekus, profesionāļus un studentus, lai rosinātu diskusijas, dalītos ar pētījumiem un pieņemtu jomas izaicinājumus.

IT uzņēmums „whiteCryption” izstrādā programmatūras drošības risinājumus, kas aizsargā lietotnes no hakeru uzbrukumiem, spiegprogrammatūru, kā arī pret nesankcionētu informācijas izmantošanu uzbrukumiem. Uzņēmums ir daļa no starptautiskas kompānijas Intertrust Technologies Corporation, kas ir dibināta 1990. gadā Silīcija ielejā (Silicon Valley), ar reģionālajiem birojiem Japānā, Ķīnā, Indijā, Vācijā, Anglijā un arī Latvijā. Latvijā „whiteCryption” nodarbina 22 darbiniekus.

FINĀLA sacensības notiks 24. maijā plkst. 17.40 – 22.40 (pēc Latvijas laika) un būs skatāmas tiešraidē http://icpclive.com/.

Papildu informācijai:

Dace Ritova
Administratīvā direktore
SIA „whiteCryption”
Uriekstes iela 2A, Rīga, LV-1005, Latvija
www.intertrust.com
Tel. +371 67399986
Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.