Atklājumi.lv

e-žurnāls par zinātni, cilvēku un rītdienas tehnoloģijām

Latvijā radīta ultraplāna stereo sistēma Apple planšetēm

Latvieši dod savu pienesumu pasaules tehnoloģiju attīstībā – mūsu pašu mājās ir radīts iPad aizsargvāciņš ar Bluetooth stereo sistēmu, kas nodrošina 3x lielāku skaļumu, sniedzot kvalitatīvu dabīgu stereo skaņu visā frekvenču diapazonā.  

Latvijas start-up uzņēmuma Ampple idejas mērķis ir uzlabot skaņu mobilajām ierīcēm un piedāvāt dzidras un piesātinātas skaņas pieejamību ikvienam, tādejādi arī aktualizējot iPada lietošanu dažādās situācijas. Šī iemesla dēļ vāciņš ir radīts no īpaši izturīgas plastmasas, ļaujot pasargāt ierīci no visa veida bojājumiem.
Ierīce ne tikai rada elektroniski pastiprinātu skaņu, sniedzot krietni vairāk basu, bet arī nodrošina baterijas darbību pilnai darba dienai. Vieglā un izsmalcinātā dizaina sistēma, kas ikdienas lietošanā ir nemanāma, var darboties vairāk nekā 10h.

“Mūsu izstrādātais produkts ir portatīvs iPad aizsargvāciņš ar iebūvētiem jaudīgiem skaļruņiem, kurš zīmīgs ar funkcionālu dizainu no ārpuses un inovatīvu akustisko dizainu aizsargvāciņa iekšpusē. Tajā izmantots Latvijā radīts skaņas korekcijas algoritms Coneq,” par latviešu radīto tehnoloģiju kvalitāti ir pārliecināti paši idejas autori.

Ampple ar Bluetooth savienojumu ir visoperatīvākais un ērtākais skaļrunis, kāds ir pieejams, padarot tā lietošanu gan ikdienā, gan profesionālajā laukā īpaši ērtu un pievilcīgu. Elektrības padeve un papildus inventārs, kas parasti apgrūtina skaļruņa lietošanu, vairs nav šķērslis.

Mūziķis Igo, kurš jau ir lietojis Ampple, ir patīkami pārsteigts par skaļruņa pozitīvo ietekmi viņa ikdienas darbā: “Mūzika man ir darbs, kas prasa īpašu skaņas kvalitāti un uztveramību. Šīs skaļrunis ir atvieglojums, ļaujot klausīties mūziku mašīnā, trokšņainā vidē un ikdienas burzmā, nepalaižot garām sīkumus un uztverot nianses.” Ar Ampple ir iepazinušies un atzinīgi novērtējuši arī vairāki citi Latvijas mūziķi, tajā skaitā “Kalniem pāri” autors SOUND POETS.

Ampple stāsts ir par uzdrošināšanos, idejām un ticību, kas ne tikai iedvesmo pašus idejas autorus, bet arī kopējo tehnoloģiju attīstību paceļ jaunā kvalitātes līmenī, sasniedzot arvien jaunus izaicinājumus.

http://laiskan.lv/

Par Ampple

Projektu Ampple 2015. gadā izveidoja dizaineris Rihards Funts, inženieris Kaspars Kalnišs un uzņēmējs Viesturs Sosārs. Ir tikuši izstrādāti vairāki desmiti produkta prototipu, iegūtas atsauksmes no mobilo ierīču lietotājiem, ražotājiem, produktu izplatītājiem un audio tehnoloģiju ekspertiem. 2016. gadā Ampple ir uzņemts vienīgajā Ziemeļeiropas specializētajā hardware akselerācijas programmā Buildit.

Papildu informācija
Aiga Bernsone
IDEA PR
Tālr..: 27088691
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.  

Brīvpieejas materiāls. Pārpublicēt atļauts tikai ievērojot ŠOS NOTEIKUMUS.