Matu krāsa – kā izvēlēties pareizo?

[reklāmraksts]

Cilvēks, kurš sper pirmo soli, lai mainītu savu matu krāsu, visticamāk, pavadīs garas stundas internetā, meklējot informāciju par matu krāsām, to sastāvu un to, kā izvēlēties sev piemērotāko variantu. Šādā gadījumā var rasties daudzi jautājumi: vai jaunā matu krāsa būs atbilstoša jūsu ādas tonim, acu krāsai, kādiem toņiem jābūt vizuāli redzamiem jūsu matos un kā izvēlēties labāko krāsu no matu krāsu tabulas. Tāpēc šajā rakstā mēs atbildēsim uz šiem un citiem jautājumiem, lai palīdzētu jums pieņemt pareizo lēmumu un jūs varētu izbaudīt sev piemērotu matu krāsu.

Kāds ir jūsu matu krāsošanas mērķis?

Ļoti svarīgs aspekts, mainot matu krāsu, ir izlemt, kā tieši vēlaties krāsot matus un kādu rezultātu vēlaties sasniegt, respektīvi, vai vēlaties savus matus padarīt gaišākus vai tumšākus. Ja esat nolēmusi iegūt gaišākus matus, ir vērts atcerēties, ka tas var izraisīt iespējamus matu bojājumus. Šādā gadījumā ir ļoti svarīgi zināt, kā notiek pats balināšanas process, kādas matu krāsas ir jums piemērotākās un kā pareizi kopt matus pēc procedūras. Ideālā gadījumā apsveriet matu balināšanu profesionālā frizētavā. Stilisti un frizieri varēs izvēlēties piemērotākos līdzekļus atbilstoši jūsu matu stāvoklim, un tādējādi jūs varēsiet izvairīties no problēmām nākotnē.

Krāsojot matus tumšākos toņos, cilvēki biežāk uzticas saviem spēkiem un matus krāso mājās. Krāsošana tumšākā krāsā palīdz izvairīties no lielākajām matu problēmām un bojājumiem. Ja vēlaties atdzīvināt matus, šķipsnu krāsošana ir lielisks veids, kā piešķirt matiem dziļumu un dimensiju. Sarkanās, vara un bruņurupuča (zelta un vara maisījums) krāsas šķipsnas ir lieliski piemērotas melniem un tumši brūniem matiem.

Kā noskaidrot savu ādas toni

Daudzi cilvēki savu sejas krāsu raksturo tikai pēc tās nokrāsas: gaiša, vidēja vai tumša. Tomēr ādas slāņi, kas slēpjas zem epidermas, piešķir jūsu ādai "siltu" vai "aukstu" toni. Pastāv kāds izplatīts, bet maldīgs priekšstats, ka gaišai ādai ir aukstie toņi, bet tumšai ādai – siltie toņi. Patiesība ir tāda, ka visām ādas nokrāsām var būt silts, auksts vai neitrāls tonis. Šeit ir minēti daži veidi, kā noteikt savu ādas toni:

1. Aplūkojiet savu ādu

Rūpīgi aplūkojiet savu ādu spogulī labi apgaismotā telpā. Labāk to darīt dabiskā apgaismojumā. Mēģiniet meklēt zelta/dzeltenus vai rozā/zilus toņus. Ja jūsu ādai ir dzelteni toņi – jums ir siltais tonis. Rozā nokrāsa nozīmē auksto toni. Ja nevarat skaidri noteikt, jums var būt neitrāls tonis.

2. Apskatiet savas plaukstas locītavas

Rūpīgi aplūkojiet savas vēnas. Ja jūsu vēnas izskatās zilas vai violetas, tad jums ir aukstais tonis. Ja jūsu vēnas izskatās zaļas, jums ir siltais ādas tonis. Ja nevarat izlemt, kura krāsa dominē, tad visdrīzāk jums ir neitrālais ādas tonis.

3. Uzlieciet rotaslietas

Paņemiet savas iecienītākās sudraba un zelta rotaslietas un pielieciet pie ādas. Ja jūs labāk izskatāties ar sudraba rotaslietām – jums ir aukstais tonis, bet, ja labāk izskatāties ar zelta rotaslietām – jums ir siltais tonis. Ja vienlīdz labi izskatāties gan ar zeltu, gan sudrabu, jums var būt neitrāls tonis.

4. Pievērsiet uzmanību savām acīm

Ja uz jūsu acs varavīksnenes ir vairāk zilu un zaļu plankumu, jūsu zemtonis ir auksts, bet, ja jums ir vairāk brūnu vai zelta krāsas plankumu, tad jūsu zemtonis ir silts.

Atkarībā no jūsu ādas toņa jums jāizvēlas tāds tonis no matu krāsu tabulas, kas neitralizēs jūsu ādu. Tātad, ja jūsu ādai ir aukstais tonis, jums ir jāatrod siltie toņi jūsu izvēlētajā matu krāsā. Ja jums ir neitrāls ādas tonis, varat izvēlēties jebkuru matu krāsu, jo jums lieliski izskatīsieties gan aukstie, gan siltie matu krāsas toņi. Starp citu, ar mūsdienu tehnoloģiju palīdzību (speciālām lietotnēm) jūs varat viegli izmainīt savu matu krāsu fotogrāfijā – tā jūs varat pārbaudīt vēlamās krāsas un toņus uz savas sejas.

Aplūkojiet visu pieejamo krāsu klāstu

Matu krāsas izvēle nav nemaz tik vienkārša kā izvēlēties melnu, brūnu vai sarkanu – kā daudziem cilvēkiem gribētos ticēt. Jūs varat izvēlēties, piemēram, platīna blondo, gaiši pelnu blondo, zemeņu blondo, smilškrāsas blondo, sudrabaini blondo, medus blondo, netīri blondo un daudzus citus blondās krāsas toņus. Ja esat neizpratnē, varat konsultēties ar profesionālu matu stilistu, lai noskaidrotu, kurš tonis jums piestāvēs vislabāk.

Tirgū ir pieejamas dažādas matu krāsas. Ja vēlaties eksperimentēt ar krāsu tikai pāris nedēļas, izvēlieties daļēji noturīgas matu krāsas. Bet, ja vēlaties nosegt sirmos matus vai saglabāt savu jauno matu krāsu ilgu laiku, jums jāizvēlas permanentā matu krāsa. Ik pēc dažām nedēļām jums tikai būs jāpiekrāso matu saknes, lai tās saskanētu ar pārējo matu krāsu.

Personīgā stila detaļas

Mēs jau minējām, ka, izvēloties konkrētu matu krāsu un jaunu toni, ir svarīgi pievērst uzmanību savai acu krāsai, taču jāņem vērā arī jūsu personīgais stils, un tikai jūs to zināt vislabāk. Vai jūs parasti vēlaties būt uzmanības centrā, vai gluži otrādi – saplūst ar pūli? Ņemiet vērā arī savu apģērbu izvēli, to krāsas un nokrāsas.

Matu krāsas sastāvs

Tradicionālās matu krāsas tiek ražotas, izmantojot kaitīgas ķīmiskas vielas, kas tiek uzklātas tieši uz galvas ādas katru reizi, kad krāsojat matus mājās vai frizētavā. Salona darbinieki ir vēl vairāk pakļauti šo ķimikāliju iedarbībai, kas, bieži lietojot, potenciāli var izraisīt kancerogēnu iedarbību. Tāpēc zemāk ir sniegti daži padomi, kas palīdzēs jums izvēlēties mazāk kaitīgas matu krāsas:

● Meklējiet matu krāsu ar marķējumu "Droša";
● Pārbaudiet sastāvdaļas produktos ar marķējumu "dabīgs" un "bioloģisks". Daži no tiem joprojām satur tādas sastāvdaļas kā p-fenilēndiamīns, etanolamīns, rezorcīns un citas sastāvdaļas, kurām ir nelabvēlīga ietekme uz veselību;
● Lietojot parasto matu krāsu, noteikti velciet nitrila cimdus un uzklājiet krāsu labi vēdināmā telpā.


Tātad, meklējot piemērotu matu krāsu, jums ir jāatrod tonis, kas atbilstu jūsu dabiskajam ādas tonim, izceltu jūsu labākās īpašības un atbilstu jūsu personībai. Pievērsiet uzmanību arī matu krāsas sastāvam – tas pasargās jūsu veselību. Arī pēc krāsošanas pienācīgi parūpējieties par saviem matiem: pareizi tos kopjiet un tonizējiet, lai matu krāsa pēc iespējas ilgāk neizbalētu.